Home

Legionarii si evreii

5.MARESALUL ANTONESCU SI EVREII Evreii şi lume

Si razboiul, în general, si luptele de la Odessa, în special, au facut cu prisosinta dovada ca Satana este evreul. La 6 octombrie 1941, într-o sedinta a Consiliului de Ministri, Ion Antonescu si-a declarat intentia de a-i deporta definitiv si total pe evreii din Basarabia si Bucovina Cu toate că Antonescu a insistat, legionarii au refuzat să interneze în lagăre de detenţie pe evreii intraţi clandestin în România în urma persecuţiilor la care erau supuşi în ţările vecine. În schimb, ML a înfiinţat tabere de antrenament armat pentru sioniştii evrei, care urmau să plece în Palestina să-şi creeze un stat. @andreesanu (I): Privindu-i pe evreii din România: legionarii si pogromurile pe care le-au instigat (Bucuresti, cu macelul de la Jilava, Iasi restul fiind de mai mici proportii). Taranii români, saraci pâna la disperare, nu-i iubeau pe evrei, arendasi. Rascoala din 1907, cu dezastrul ei, din cauza pretentiilor arendasilor reprezentându.

Miscarea Legionara - Garda de Fie

Evreii și legionarii Legionarii si Zelea Codreanu visau la reintroducerea duelului la romani. Asta vorbeste multe despre viziunea legionara asupra statului de drept si a reglarii pe cale legala a conflictelor. Petre tutea si-a manifestat credintele legionare pana in ultimele zile. Asta dupa ce a trecut de la marxism Legionarii evrei & Evreii legionari. Nu stiu ce legatura ar fi putut avea Dunarea cu evreii si cu sperma taurului comunal. Si inca o chestie : Dunarea a fost infiintata in perioada Ceausescu ca o modalitate de a spori masa valutara provenita din exporturi Legionarii după 1945. Si verzi, si rosii, 10 mai 2006, Ilarion Tiu, Jurnalul Național; Comunism - Dupa razboi, legionarii schimba tactica, 10 mai 2006, Ilarion Tiu, Jurnalul Național; Dupa razboi, legionarii stransi cu usa de comunisti, 9 mai 2006, Ilarion Tiu, Jurnalul Naționa Sinagoga sefardă, evreiI kazari si rebeliunea legionară. Scris de Prof. Univ. Dr. Ion Coja. Posted in Justitie. EvreiI kazari şi rebeliunea legionară. După cum rezultă din Cartea Neagră a lui Matatias Carp, se pare că evreii asasinați la Pogromul din București erau sefarzi! Cu câteva luni în urmă apelam la.

Si ca sa ne ocupam în sfârsit de Legiune, în plina campanie de defascizare a Germaniei si a Europei, facuta sub isteria ce a însotit lagarele de concentrare si scandalurile iscate de acestea, legionarii, ca persoane fizice, si Legiune, ca entitate juridica, nu au fost acuzate de nimic la Tribunalele de la Nürnberg (au fost mai. Propaganda legionară relata cititorilor că evreii s-ar fi revoltat și că armata ar fi primit ordine de la jidoviți. Printre cei care i-au atacat pe evrei, împreună cu legionarii, au fost jandarmi legionari, personalul perfecturii de poliție din București, organizațiile de muncitori legionari și organizația studențească. Ana Pauker va reînvia această colaborare cu legionarii în septembrie 1944 dar cu alte scopuri. În timpul rebeliunii legionare Antonescu l-a salvat de la moarte sigură pe şef rabinul Alexandru Şafran. Mareşalul a făcut totdeauna o distincţie fără echivoc între evreii pămînteni din România şi evrei comunişti din Basarabia şi Bucovina iar în Transnistria a Cum acţionau legionarii la Olt în anii '40. Evreii din Caracal şi Corabia, bătuţi şi ameninţaţi cu moartea să-şi abandoneze casele ingheata apele si aperi niste 'haiduci' de drumul mare, Saileanu. Exact de la Hitler, care o pornise in anii '30,apar si legionarii, care in primul rand, 'strainul', mai ales evreul, le statea in gat.

Evreii de la Apșa de Jos și din împrejurim

Romania, Evreii si Legionarii. In continuare am extras fragmente din atitudinile celor mai importanti oameni de cultura romani privind problema evreiasca in Romania. Noi, daca nu vom lupta in contra elementului jidovesc, vom pieri ca natiune. (Din discursul contra revizuirii art. 7 din Constitutie, tinut in Camera Deputatilor, sedinta de. Evreii comunişti din 1940 au numele lor evreiesc. Fenomenul românizării numelor, după război şi în timpul comunismului, se răspândeşte şi în rândul altor categorii de evrei, încât, în aparenţă, după nume, o parte din evrei au dispărut. Nu înseamnă că nu au mai existat şi evrei cu nume evreieşti Cazul, bunăoară, al celor care s-au pronunţat vreodată public asupra legionarilor, pentru a-i blama şi înfiera - acesta este cuvîntul cel mai folosit în publicistica antilegionară, şi care au avut în mână cartea doctorului FLOR STREJNICU, intitulată Legionarii şi evreii,publicată pe la mijlocul anilor '90 Preotul Muresan a murit apoi in inchisorile comuniste. (Surse oficiale multiple, printre care si declaratia lui Raoul Sorban) # Legionarii iau parte la trecerea peste frontiera vremelnica dintre Ungaria si Romania a unor grupuri de evrei, evidentiindu-se legionara Letitia Papu

Cum acţionau legionarii la Olt în anii '40. Evreii din Caracal şi Corabia, bătuţi şi ameninţaţi cu moartea să-şi abandoneze casele În judeţul Olt, mişcarea legionară nu s-a manifestat la fel de violent ca în marile oraşe ale ţării de la acel moment, perioada anilor 1930-1940 Chiar daca Iorga vorbeste de evreii si de situatia din vremea lui, eu personal, nu vad nici o diferenta fata de cea de azi. Doar in mai rau. Comentariu saccsiv: Cititi va rog si: MIHAI EMINESCU si EVREII. Ce scria JULES VERNE in Castelul din Carpati despre EVREI si TARANII ROMANI DIN TRANSILVANIA. RASCOALA de la 1907 si EVREII arendas Am fost şocaţi de ştirea desemnării doamnei Oana Stănciulescu, la propunerea Partidului Naţional Liberal, ca membră a Consiliului de Administraţie a Televiziunii Române, se spune intr-un protest transmis co-presedintilor PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Protestul a fost publicat de revista Observatorul Cultural si este semnat printre altii de Liviu Antonesei, fostul consilier. Mişcarea Legionară a existat fără doar şi poate şi în Maramureş. Documentele vremii vorbesc despre campaniile antisemite care au avut loc în Maramureş şi Bucovina în perioada iunie-iulie 1930. Sunt înfiinţate celule legionare în tot judeţul Maramureş, alături de legionari fiind şi preoţi de diferite confesiuni

Romania, evreii si legionarii - Actualitatea românească 19.04.2016 PAYPAL: paypal@meritocratia.roAJUTAM ROMANIAhttp://meritocratia.ro/ajutam-romania/http://m.. Zydokomuna. Evreii si comunismul - cazul Romaniei (1944-1965 BORIS MARIAN MEHR 1 PARTEA I . EVREII ÎN LUME BORIS MARIAN MEHR 1.1 Cap. 1 Originea evreilor - Patriarhii - Exodul 1.2 Cap. 2 Judecătorii. Regatul unic. Profeţii 1.3 Cap. 3 Diaspora de două mii de ani 1.3.1 3.1 Coexistenţa cu creştinismul şi islamismul (sec. I-X) 1.3.2 3.2 Cristalizarea culturii iudaice 1.3.3 3.3 Timpurile moderne (sec. XIX-XXI) 1.3.4 3.4 Din istoria Bibliei 1.3.5 3. legionarii au fost un grup de extremisti specializati in asasinate. garda de fier, cum a mai fost numita avea o orientare politica fascista, antisemita, anticomunista. Si aveau ca tel suprem pastrarea neamului romanesc crestin ortodox intact.Si aveau si un plan cu arestari.Corneliu Zelea Codreanu era parca seful lor,nu mai stiu sigur.Au fost.

Evreii, si mai cu seama cei din Moldova, erau vinovati de dezordinea sociala, coruptia si ipocrizia politica ce stapaneau tara. Problema antisemitismului si caracterul antinational reprezentau un pericol si starneau dispute mai ales in randurile studentilor, deci este normal ca replica sa vina din randurile noii generatii Capitanul, Legionarii si Focsanii. in municipiul Focsani au facut ca istoria extremei drepte romanesti sa se lege pe veci de un oras cosmopolit unde evreii, armenii, grecii si maghiarii reprezentau mai mult de o treime din locuitori. De la Focsaniul multietnic, localitatea a intrat in anii Ëœ20 in tabara extremei drepte, devenind unul. Pentru fapte de arme pe front, au fost decorati 825 de soldati si ofiteri evrei. Evreii si-au dat adeziunea la Marea Unire din 1918, sustinand si in plan international dreptul poporului roman asupra provinciilor integrate Romaniei in 1918. Unirea din 1918 a dus la cresterea populatiei Romaniei in general, triplandu-se si numarul locuitorilor evrei Maine, Institutul Elie Wiesel va viza marile personalitati ale României, de la Mihai Eminescu si Mircea Eliade pana la parintele Gheorghe Calciu si parintele Nicolae Steinhardt Legionarii atât de batjocoriti aici au dat mortii lor cauzei anticomuniste, si de altfel, au sprijinit cu bani, cu afretarea unor vase catre Palestina, tocmai miscarea sionista. D si evreii suporta ponoasele. O educatie stranie, Arie crescuse crezind ca toti din jurul lui au ceva cu el pt ca e evreu. Ce-i drept, fiind mai fricos, Arie.

Legionarii și evreii - cine pe cine? - Ion Coj

Memorialul Holocaustului -Berlin | Impresii din Berlin

Evreii şi graviditatea parţială deci, se subînţelege, de comunist, politruc şi ideolog, care, apud cuziştii şi legionarii, sunt termeni identici ori sinonimi, ba că ar fi ipocrit, c. Peter spera ca legionarii să nu se lege și de el. Trenul era gata de plecare, o parte din legionari au coborât, când deodată doi dintre ei s-au îndreptat cu repeziciune spre locomotivă. Ajutorul lui, Mihai, un băiat tânăr i-a strigat: - Domnu Peter, coborâți repede pe partea dinspre linii, ăstora nu le plac evreii

Legionarii evrei & Evreii legionari - Ion Coj

 1. Pogromul de la Iasi si nu numai de la Iasi a avut niste cauze !,nu trebuie ascunse cauzele care au generat si care a dus la crime .Contextul in care au avut loc acele crime :28-30 iunie 1941 incepuse razboiul,Corpul 30 armata german avea jurisdictia in zona de nord est a Romaniei,Iasul era in apropierea frontului,evreii erau acuzati de armata ca fiind colaboratorii rusilor si trebuiau evacuati.
 2. Nu copia sau reposta videoclipul, dacă îți place adaugă-l la favorite
 3. Miscarea Legionara si religia. Cu sau fără religie, oamenii buni vor face lucruri bune, iar oamenii răi vor face lucruri rele, dar ca oamenii buni să facă lucruri rele e nevoie de religie. Am citit astăzi ceva cu adevărat îngrozitor despre Mişcarea Legionară, despre Rebeliunea Legionară, despre tacticile militanţilor şi despre.
 4. Legionarii au avut treaba cu evreii si politrucii vremii care tradau interesele poporului roman, ca si-n prezent. 2. Din 1947 pana in 1964, comunistii s-au razbunat pe legionari si mai putin pe politicienii din PNT si PNL. Legionarii au umplut inchisorile politice comuniste pana in 1964

Mișcarea Legionară - Wikipedi

 1. ternisti sau acei kapo care le faceau viata in lagar si mai infernala, coreligionarilor lor atat de nefericiti. Deci, faceti-ma cum doriti
 2. ciunii planificate, ale idioţeniei.
 3. ali ordinali. Fara nicio urma de remuscare. Intre sfintii crestini si sfintii talibanilor nu e nicio diferenta. In ambele cazuri vorbim de oameni defecti incapabili sa traiasca in societat

Evreii ajunsi in lagarele deexterminare proveneau din Germania, Polonia , Ungaria, Belgia ,Olanda, Franta si teritoriile rusesti ocupate de nemti. Singura problema a evreilor din Romania au fost pentru o perioada scurta Legionarii. De aceea , dupa razboi evreii nu s-au indreptat cu pretentii asupra statului roman Fiica inginerului Stefan Georgescu-Gorjan, cel care este cunoscut ca si autorul conceptiei tehnice a Coloanei monumentale de la Târgu-Jiu, Sorana Georgescu-Gorjan, este propusã de o asociatie de ecologie din Valea Jiului pentru a i se conferi titlul de Cetãtean de Onoare al municipiului Petrosani Antonescu cheama trupele romane si ii lichideaza pana la urma pe legionari. Dar atunci legionarii organizeaza si realizeaza Pogromul impotriva evreilor din Bucuresti, din ianuarie 1941, unde au pierit 140 de evrei nevinovati. Formele si locurile au fost diverse si nu putine in care evreii au fost arestati, torturati. (...) Miscarea legionara a.

legionarii si comunistii (Vineri, 26 februarie 2021, 16:19) gica pantalon [utilizator] Daca evreii v-ar fi dat in judecata pentru genocid in anii lui Antonescu, pentru crime, distrugeri de proprietate si destine umane, ati mai fi platit si in ziua de azi In biserica sarlatanilor daca interesul o cere si criminalii devin sfinti. Faptul ca miscarea legionara, atit de primitiva si violenta, a atras si mari personalitati culturale se datoreaza lipsei de masura a acestora Pogromul din București a reprezentat o serie de manifestări violente și crime împotriva evreilor, care au avut loc în timpul Rebeliunii legionare din ianuarie 1941. Raportul Comisiei Internaționale pentru Studierea Holocaustului din România afirmă că pogromul nu a fost un eveniment izolat, rupt de atmosfera opresivă și de persecuțiile tipice din statul național-legionar, ci. 3. Legionarii isi dadeau viata pentru o Romanie dreapta in care romanul sa poata avea un trai decent. Erai politician si vindeai Romania sau erai tradator, pai legionarii te avertizau de doua ori si daca nu te potoleai, te lichidau, aveai zilele numarate. Daca legionarul te lichida, se preda apoi la politie. Nu se ascundea. 4 TVR, noua conducere - Dezbateri despre legionarii buni si cei rai la votul din Parlament. Plenul reunit al Senatului si al Camerei Deputatilor a validat, marti, cu 312 voturi pentru si 21 impotriva, cei 13 membri ai Consiliului de Administratie al TVR. Acestia urmeaza sa desemneze, tot marti, un presedinte-director general al televiziunii publice

Sinagoga sefardă, evreiI kazari si „rebeliunea legionar

Bey @ guitza popandau,zici ca niste nasoi evrei nu i-au lasat pe dragii tai de islamisti sa sarbatoreasca ramadanu cu focuri de artificii si mii de rachete in capul populatiei evreesti,dar io zic ca si evreii s-au bucurat si ei de ramadanul alora si le-au dat si mai multe focuri de artificii ca sa aibe pana data viitoare.Dar poate o sa-ti aduca iubitzii vostri sorosisti niste islamisti. De fapt, legionarii nu aveau ceva cu romii, aveau cu evreii; practic toată ideologia lor se baza pe opoziția cu evreii, nu aveau ei timp să se gândească și la romi. Antonescu era cel care a deportat romii nomazi în lagăre de exterminare din Transnistria

Partidul Crucilor cu Săgeți (în maghiară Nyilaskeresztes sau Nyilas-Keresztes Párt) a fost un partid politic maghiar pronazist și antisemit.Liderul formațiunii a fost Ferenc Szálasi, care a ocupat funcția de prim-ministru al Ungariei din 15 octombrie 1944 până în ianuarie 1945. În perioada guvernării sale de numai 4 luni, 80.000 de evrei din Ungaria și Transilvania de Nord au. Ion Coja este un tip finuț. Față de George Călinescu, el nu a trebuit să se implice în compendii de literatură. A beșit niște piese socialiste care nu se joacă nicăieri pentru că și-au epuizat actualitatea ideologică. Și acum luptă pentru recunoașterea adevărurilor legionare. Găsesc pe Internet un document în engleză al reputatului profesor car Si atunci o sa afli mai multe despre legionarii si minciunile care li-i s-au pus in carca. Ex N Steinhardt, evreu a spus ca crimele din padurea Jilava a 125 de evrei nu au fost facute de legionari. Si era evreu. si alte exemple 1. evreii beneficiau de aceleasi drepturi ca si românii Tin sa-i aduc aminte de decretele date de tatal sau cu putin timp înainte ca el, Mihai, sa redevina rege, de exemplu articolul 7 din decretul 2650 care spune. ART. 7 Evreii prevãzuţi în categoria 1-a şi a 3-a, nu pot fi

Primăria și legionarii

Rebeliunea legionară și Pogromul de la București (1941

Armata română şi Mareşalul Antonescu 2 Evreii şi lume

Legionarii și evreii - cine pe cine? Limbajul politic. Lista cu homosexualii din Sf. Sinod al B.O.R. Lit A-H. lit I-O..... lit P- R-S. Lit T secvential ALF O poveste trista si adevarata- Samoilă Mârza, ajuns întâmplător fotograful Unirii, la patru zile de la întoarcerea din război Tatal meu a avut conectie cu Fascismul si Legionarii in Romania si a fost cel ce a facut greseala cu mine, pentru ca nu mi-a spus de mic cine sant. Era evident insa ca guvernul R oman, prin intermediul Generalului Colonel Vasile Milea se interesa de cine sant, printr- o discutie de vreo 15 minute pe care o avusesem cu Domnul Milea la Leresti in. Tragedia a început cu Pogromul de la București din 21 - 23 ianuarie, când legionarii conduși de Horia Sima, adjunctul lui Antonescu la guvernare, au încercat să preia puterea și au profitat ca în acele zile să se răfuiască cu evreii din capitală, ucigând peste 120 și jefuind sute de proprietăți evreiești Evreii și calomnia lui Paulescu. Una dintre cele mai persuasive și, totdată, moderate replici la invențiile lui Paulescu a fost cartea din 1923 a lui Șama Salzberger în Adevăruri despre Talmud și judaism : documente și lămuriri. Legionarii l-au venerat pe Paulescu cot la cot cu prietenul său intim, A. C. Cuza, a cărui. Romania, Evreii si Legionarii. Publicat pe mai 28, 2012 de Archives. Răspunde. In continuare am extras fragmente din atitudinile celor mai importanti oameni de cultura romani privind problema evreiasca in Romania. Vasile Conta . Noi, daca nu vom lupta in contra elementului jidovesc, vom pieri ca natiune

Secretele cuiburilor de legionari din România: cine au

Buzatu, Procesul lui Corneliu Codreanu, Iasi, S.C.Dosoftei, 1994) # Dupa o saptamana de la instaurarea Statului National-Legionar, prin decretul nr. 43931, se suspenda decretele regimurilor anterioare (nr. 42352 si 42354) cu privire la interzicerea cultului mozaic. (Flor Strejnicu, Miscarea Legionara si evreii, Ed Marți, se împlinesc 73 de ani de la unul dintre momentele cele mai triste și mai rușinoase din întreaga noastrăistorie, Rebeliunea Legionarăși Pogromul de la București. ÃŽntre 21-23 ianuarie 1941, legionarii au organizat la București și în țara o rebeliune, având asentimentul tacit al Reichului. Au avut loc jafuri, crime, masacre

Romania, Evreii si Legionarii TU BE CLiP

Se împlinesc 76 de ani de la unul dintre momentele cele mai triste și mai rușinoase din întreaga noastră istorie, Rebeliunea Legionară și Pogromul de la București. ÃŽntre 21-23 ianuarie 1941, legionarii au organizat la București și în țara o rebeliune, având asentimentul tacit al Reichului. Au avut loc jafuri, crime, masacre. Au fost devastate [ Pentru evreii ramasi, prioritar era sa-si revina la normalitate si sa se redreseze economic, lucru care nu s-a intamplat, pentru ca in anul 1948 a intervenit nationalizarea, care i-a lovit in mod direct. Prin urmare, crearea statului Israel, pe 14 mai 1848, a insemnat pentru populatia de religie mozaica o noua sansa de a incepe viata de la capat Atunci mult tineret s-a atasat Miscarii Legionare. Erau multe manevre straine, ce introduceau la noi in tara coruptia, in special rusii si evreii, care stapaneau presa, invatamantul si comertul. Legionarii nu au avut nimic cu poporul evreu in sine. Ba chiar erau multi evrei simpatizanti ai Miscarii, iar Radu Gyr insusi a infiintat Teatrul Evreiesc Aşa-zisa bãtãlie de la Masada din anul 74, eroizatã şi mitizatã într-un eveniment glorios prin excelenţã, nu a avut de departe importanţa atribuitã în general de istoria oficialã. Romanii se luptã cu evreii, relatarea o avem la Flavius Iosephus, dar textul sãu se dovedeşte adesea problematic şi problematizant. Şi în acelaşi timp uşor de manevrat. Ce s-a întâmplat la. Ar fi dificil de ghicit in zilele noastre ca evreii formau candva cea mai numeroasa comunitate minoritara din Bucuresti- aproape 11% din populatia orasului in perioada interbelica.Cartierul evreiesc alcatuia o zona de locuire compacta pe malul stang al Dambovitei, avand ca ax central Calea Vacaresti si inceputul Caii Dudesti. Cartierul evreiesc a fost una dintre cele mai afectate zone ale.

Evreii si atrocitaţile lor asupra neamului Românesc

 1. NICOLAE IORGA SI EVREII Radu Mihai Crisan. Date post: 17-Jun-2015: Category: Education: View: 492 times: Download: 12 times: Download for free Report this document. Share this document with a friend. Description: CopyFREE published SAMIZDAT-book. Transcript
 2. Unde au greşit evreii. By Dani Corban in Diverse September 26, 2017 13 Comments. 1864 este anul Reformei agrare: În timpul domniei lui Cuza, guvernul condus de Mihail Kogălniceanu eliberează țăranii clăcași de sub jugul boierimii şi îi împropietăreşte cu pământ. Se rup legăturile feudale, românii primesc responsabilitatea.
 3. Si mai este un aspect, de natura juridica. Un om care a fost condamnat si a executat condamnarea, SI-A ISPASIT orice vina !!! Deci nu mai poate fi pus la zid in ca o data, moral, mediatic, etc. Daca a fost legionar si a fost condamnat la niste ani de inchisoare, i-a executat, in momentul iesirii pe poarta puscariei, nu mai are nimic de ispasit
 4. Evreii care călătoreau către Bucovina sunt aruncaţi din tren, iar alţii sunt omorâţi la Dorohoi şi Galaţi. În timpul pogromului de la Dorohoi, au murit între 60 şi 120 de evrei, după spusele lui Alexandru Florian. Cel de-al doilea pogrom a fost cel de la Bucureşti, din 21-23 ianuarie 1941, desfăşurat în timpul rebeliunii legionare
 5. In Romania, evreii devenisera o adevarata amenintare pentru clasa de mijloc si mai ales pentru studentii aspiranti la functii inalte in stat; evreii, in mare majoritate proveneau din familii instarite si care dispuneau deja de o cultura considerabila - acest lucru le asigura un bun randament scolar si obtinerea unor functii importante ulterior
 6. ali de la Iași între anii 1944-1948, dar acestea au fost ascunse aproximativ o jumătate de secol
 7. Româna se considera victima Diktatului, Pactului Stalin-Hitler, în vigoare în Basarabia, regimului de teroare marxist-leninista şi a statutului de cea mai saraca tara din Europa dupa 1989. Pe de alta parte evreii si-au sacralizat holocaustul şi îi obliga de pe poziti de forta sa faca la fel şi pe românii, în ciuda tuturor evidentelor

Legionarii și evreii - cine pe cine? - Absurdistan sub

Orca US School Catalog 2013-2014

Abia după aceia, - evreii erau îmbarcati în masini pentru a fi dusi peste podul apei Sabarul, în pădurea Jilavei. Au fost rânduite si câteva femei spre a fi supuse goale, acestei groaznice îndeletniciri a bunului trăgaci Mircea Petrovicescu. Acestora, li s-au scobit în urmă mamelele, cu ajutorul unui burghiu Primele victime ale acestei revolte cunoscuta si sub numele de Rebeliune, au fost evreii sau jidovitii asa cum au fost numiti de legionari. In timp ce devastau sinagogi, magazine si case evreilor, legionarii i-au acuzat pe evrei, in mod cinic, ca ei ar controla armata care ii ataca Antonescu si evreii dupa reprimarea rebeliunii legionare ( 27 ianuarie - 22 iunie 1941 ) Dupa reprimarea rebeliunii legionare, noul guvern, format din generali si tehnicieni s-a constituit la 27 ianuarie 1941. in cazul cand evreii comunisti, legionarii, comunistii etc. se vor da la acte de sabotaj, terorism,. draga george damian, si restul celor care aproba elucubratiile varsate aici- ca sa urasti un lucru, asa cum faceti voi, trebuie sa il cunosti. obiectiv si nepartinitor. abia apoi poti sa iti dai cu parerea. in principiu, ideea e asa- Majestatea Sa Regele nu a plecat cu 7 vagoane, cu cu tot tezaurul de la rusi, si inca vreo 50 de vagoane pline cu lingouri de aur., si a vrut sa ia si pelesul cu. Horia Sima (n.3 iulie 1906, Mândra, comitatul Făgăraș - d. 25 mai 1993, Madrid A) a fost un politician fascist român, al doilea și ultimul comandant al Gărzii de Fier, cunoscută și sub denumirea de Legiunea Arhanghelul Mihail sau Mișcarea Legionară.Sima a fost ministru în guvernul Ion Gigurtu (4 zile) și vicepreședinte al consiliului de miniștri în guvernul național-legionar.

Legionarii printre noi? December 17th, 2012, Dana Isabelle Zarojanu 12 comentarii. Tweet. Mircea Eliade, Nichifor Crainic, Petre Ţuţea, Radu Gyr, Mircea Vulcănescu, Eugen Ionescu, Nae Ionesco, Vintilă Horia. Ce au în comun aceste nume de prim rang ale culturii româneşti? Sunt, fireşte, filosofi, oameni de ştiinţă şi scriitori. Murarii probabil nu vor scrie niciodata ca in timpul retragerii fortate din Bucovina de Nord a administratiei si armatei romane, cei mai rai au fost evreii care au scuopat pe insemnele statului ROMAN si au tras in functionarii si soldatii romani fara nici un motiv si fara nici un fel de remuscari, iar asta era inainte de 1941 !

Video: Miscarea Legionar

Si acum, câteva păreri personale, dacă îmi este permis. Din tot ce s-a spus aici, se conturează cu claritate faptul că toată această asa-zisă rebeliune legionară nu a fost decât o înscenare, pusă la cale de către Ion Antonescu, împreună cu Eugen Cristescu.Pentru detaliile sordide ale acestei afaceri tenebroase, este de înteles că Antonescu a dat mână liberă SSI-ului Intre 1922 si 1926, Antonescu a fost atasat militar al Romaniei in Franta si Marea Britanie. Dupa reintoarcerea in Romania a fost comandant al Scolii Superioare de Razboi (1927-1930), seful Marelui Stat Major al armatei (1933-1934), promovat general de divizie la 25 decembrie 1937 si dupa trei zile a fost numit ministru al Apararii in guvernul. Tatal meu a fost sef in Securitate in anul 1953 si el facea verificarile pe legionarii parasutati. Avea o filiera de spionaj prin intermediul yugoslavilor in CIA prin care a reusit sa-i verifice pe toti legionarii parasutati cat si sa stie locatiile si ora parasutarilor si nu a spus la ceilalti sefi din Securitate Un val de dejecţii s-a abătut asupra preşedintelui din cauza promulgării unei legi menite să îngrădească agitpropul extremist, afirma Petre M Iancu intr-un comentariu difuzat de Deutsche Welle. CITITI SI: E OFICIAL: A inceput MONITORIZAREA ON LINE a celor care il sustin pe Maresalul Ion Antonescu si a ideilor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, a cultului [

NICOLAE IORGA despre EVREI SACCSIV - blog ortodo

Evreii si comunistii s-au purtat oribil. Asasinatele si molestarile Cititorul însusi poate completa lista cu ororile savârsite de evrei. Asa, din Paul Goma, Saptamâna Rosie, 28 iunie - 3 iulie 1940, sau Basarabia si evreii, Editura Vremea XXI, 2004: Nu putini erau înarmati si agitau liste negre, amenintând pedepsirea celo unii chiar au facut afaceri cu evreii. cea mai curata miscare nationalista din Romania sec. XX. De aceea legionarii au fost prigoniti si de Regele Carol al -II-lea, si de Ion Antonescu, si de nemtii lui Hitler, dar mai ales de comunisti. Ma inclin in fata eroilor precum Gavrila Ogoranu. Dumnezeu sa-i ierte

Legionarii l-au venerat pe Paulescu cot la cot cu prietenul său intim, A. C. Cuza, a cărui organizație extremistă, antisemită, generatoare a Gărzii de Fier, a preluat ca simbol zvastica. Evreii contau pe o reactie imediata si fara mila contra lor, din primele zile ale victoriei legionare. Pogromurile imaginate de evrei nu s-au întâmplat. Au ramas în imaginatia lor, nu pentru ca n-ar fi fost vinovati de crimele savârsite sub Regele Carol, ci pentru ca noi nu gândeam dupa mentalitatea lor: ochi pentru ochi si dinte pentru dinte Adica cei care trag sforile insceneaza un eveniment care sa le creeze un avantaj politic. In cazul USA, Trump si fascistii lui vor sa doboare democratia, numai noi democratii o putem salva. In 13 Iunie, legionarii si partidele istorice vor sa distruga tanara democratie romaneasca, sa vina minerii, numai Iliescu si Frontul ne pot salva! Caci vazuse cum miscarea legionara. Extras din flor strejnicu crestinismul miscarii legionare vedeti acelasi autor miscarea legionara evreii. A vedea dezvoltare distinciei textul lui constantin noica exactitate adevr publicat n. Constantin noica n. Si inecepi occidentul miscarea legionara. Micarea socialist i Evreii au intors, asadar, spatele Romaniei comuniste, in mai mare masura decat romanii insisi. Documentele atenta din plin, inca din 1948 ingrijorarea regimului fata de intentiile de emigrare a evreilor si cu deosebire fata de propaganda sionista. S-au desfasurat si procese pe motive de sionism incheiate cu numeroase condamnari